Mnenja sodelujočih

V akciji sodelujejo številni posamezniki. Njihove izkušnje so zanimive, prav tako njihova mnenja.

Kaj so sodelujoči v akciji povedali?

“Zahvaljujem se vam za odlično akcijo, ki mladim in odraslim sporoča, da smo lahko veseli in pogumni tudi brez alkohola. Zaposlena sem kot učiteljica in z učenci se večkrat pogovarjam o škodljivih učinkih alkohola in ostalih drog. Želim si, da bi mladi znali reči: Ne! Odrasli smo jim vzor, zato ne smemo sesti za volan pod vplivom alkohola in uničevati družinske sreče s popivanjem. Srečno!”

“Ker imam izkušnje (seveda slabe) zaradi alkoholizma v ožji družini. Konec je bil tragičen.
Zaradi solidarnosti, ki jo sporočam okolici imam dobre izkušnje. Veliko mi je zato izrazilo pohvalo in podporo. Še bolje pa bi bilo, če bi se mi pridružili.”

“Se pridružujem akciji, saj ko sam pomislim na alkohol mi postane slabo. Zato ga ne pijem nikjer in nikdar.”

“Se pridružujem – 395 dan.”

“Sodelujem že 4. leto, zakaj pa ne bi če lahko in mi nič ne manjka. ?”

“Sodelujem že vsa leta, vendar se ne prijavljam redno. Sodelujem iz solidarnosti do vseh prizadetih posameznikov in družin, še posebej pa do otrok. Nimam lastnih izkušenj iz družine, sem pa dolga leta profesionalno delala z osebami, katerih problem je bila ena od odvisnosti. Prehudo! Koliko trpljenja in zavoženega! Koliko samouničevalnega življenja, čeprav pogosto odvisnik ni sam kriv! Upajmo na boljše čase!”

“Če se potrudiš, zdržiš tudi 4 leta.”

“Nisem alkoholičarka, popijem tudi kakšno pivo, dve v družbi. Vse moraš imeti v glavi. Želim, da bi se se mladi malo zamislili, kako alkohol ubija, kaj naredi iz človeka, kaj iz otroka. Posledice so zelo hude, težke, ostanejo celo življenje. Življenje brez alkohola je lepo, jasno, čisto, srečno. Imeli smo praznovanje; bila sem presenečena za to akcijo se je odločila tudi moja sestra.”

“Star sem  30 let, podpiram to vašo akcijo, ker sam sem se odločil, da ne potrebujem alkohola, zato sem že 12 let brez alkohola. ?” Davor

“Čeprav nikoli ne pijem in vozim, bi želel, da tisti, ki to delajo, pred pitjem razmislijo o posledicah hudih nesreč.”

“Biti brez alkohola, si bolj srečen.”

“Sodelujem, ker preveč rada pogledam v kozarec, to je vino ali pivo.”

“Poskušal bom, upam, da mi uspe.”

“Alkohola enostavno ne maram. Toliko gorja lahko povzroči. Zame 40 dni nobena težava. Lahko bi jih bilo 100. Pozdravljam akcijo.”

“Alkohola v življenju še nisem poskusil in ga tudi ne bom, sem še mladoletna oseba, a vendar opažam pitje alkohola že pri svojih vrstnikih.”

“… da se prečistim in ker sem pred leti zaradi tega izgubil vozniško.”

“Sodelujem  v znak solidarnosti do vseh ki trpijo, ki so izgubili drago osebo, ki trpijo družinsko življenje. Alkohola nisem poizkusila že 26 let, tudi na poroki svoje hčerke ne. Alkohol sovražim, ker mi je povzročil preveč gorja. Tudi brez opojne kapljice sem vedno dobre volje in tudi v družbi se imam lahko lepo brez pijače.”

“Lepo je, če se vsaj nekaj dni v letu ne pije alkohola v podporo odvisnikom …”

“Zaradi solidarnosti z vsemi tistimi, ki trpijo zaradi alkohola.”

“Sodelujem že peto leto.”

“Sodelujem, da si dokažem, da je večerja s prijatelji lahko prijetna tudi brez kozarca vina. In da podprem to akcijo, saj alkohol povzroča preveč hudega.”

“Odločil sem se za brezimno pomoč alkoholikom, nisem pa povsem prepričan, če je to res kakšna pomoč.”

“Od začetka posta nisem zaužil alkohola. Sodelujem in podpiram akcijo.”

“… že tretje leto sodelujem, predvsem zaradi sebe, se ne obremenjujem z okolico… Je zelo dobrodošla izkušnja, ki bi jo moral vsakdo preskusiti. Zanimivo je predvsem opažanje, kako ljudje reagirajo na tako odločitev. Se včasih počutim kot kriminalec, ker ga ne spijem tisti kozarec, ki bi ti ga nekateri najraje kar zlili sami po grlu… Šele v tem obdobju res vidiš, da je alkohol res prisoten vsepovsod, da je prisoten v avtu, motorju, kolesu, traktorju… tudi vpričo otrok…”

“To akcijo vidim za veliko vzpodbudo predvsem mladim. Bil sem kot podpora partnerki pri zdravljenju odvisnosti od alkohola in dam vso podporo tej akciji zato se tudi prijavljam.”

“Brez alkohola je super! Za tako imenovani post sem se odločila, ker mi je predstavljalo izziv, saj smo praktično vsak vikend hodili “na enega”, ki pa nikoli ni bil le eden, naslednji dan pa je bil večinoma preležan. Pa še lažje potekajo priprave na Istrski maraton, ki je 9.4.2017 ;)”

“Alkohol ni koristen za nič. Še najmanj kot legalna droga – uničevalec zdravja in počutja ter socialno zlo.”

“Letos sem se prvič resnično zavzela, da se bom v postnem času nečemu odpovedala. Odločila sem se za alkohol in sladkarije. Ne gre za to, da bi drugače tekom leta pretirano uživala katero od omenjenih zadev, ampak sem želela poskrbeti tudi za očiščenje telesa. Z bolj zdravo prehrano in vadbo, so tudi že vidni rezultati.
Hkrati pa tudi dokazati, da kjer je volja, je tudi moč. Vsako “odvisnost” je mogoče premagati. In če s tem pokažem svojo podporo tistim, ki jo potrebujejo, je to najmanj, kar lahko storim. Da jim pokažem, da mi ni mar.
Drugače pa sem strog zagovornik 0,0 voznika!”

“Ni panike, se zdrži brez problema!”

“40 dni popolnoma brez alkohola ni problem, če se tako odločiš. Vendar te včasih vseeno zamika, da bi pri kosilu (z največjim užitkom) popil kozarec ali dva vina. In ko si žejen, vedno najprej pomisliš na pivo. Vendar 40 dni brez težav shajam tudi z radensko.”

“Kako sodelujem? Normalno, brez posebnosti, več čaja pijem.”

“Naj vam povem da svoje trenutke brez alkohola preživljam že 15 let in morem vam napisat, da se počutim fantastično glede na moja prešnja leta, zato bi z veseljem priporočil vsakemu izmed nas geslo “brez alkohola do konca svojih dni”, 40 dni ne pomaga dost’.”

“Sodelujem zato, ker bi rada sama sebi dokazala, da se lahko spremenim in ker ne želim, da bi alkohol odločal namesto mene. Svoje trenutke brez alkohola po navadi preživljam z kakšno dobro knjigo in sprehodi ali s prijatelji.”

“Lepo se boste počutili.”

“Pridružujem se akciji. Vem, kaj je alkohol. Imela sem moza alkoholika in zakon je bil poln nasilja in strahu.” Dragica

“Brez alkohola? To je najbolj dobra akcija. Živela sem z očetom alkoholikom, kasneje z bivšim partnerjem.”

“Prvič se letos pridržujem v pisni obliki preventivni akciji 40 dni BREZ ALKOHOLA v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. Ne čutim nobene potrebe po alkoholu, saj so tudi moji ostali dnevi v letu,  povečini brez uživanja tega “opojnega poživila”. Vse preveč je žalostnih zgodb in gorja na svetu zaradi prekomernega uživanja alkohola.”

“Podpiram!”

“Izbrali smo prav in bodimo skupaj, uspelo nam bo!” Milka

“Sodelujem zaradi solidarnosti do tistih, ki imajo resne težave.”

“Sodelujem, ker želim podpreti akcijo. Nula nula.”

“Ne pijem alkohola 365 dni na leto, ker sem zaradi pijanega šoferja izgubila dedka.”

“Sodelujem ker sem se odločil da bom poizkusil ostanek življenja preživeti brez alkohola. Podpiram akcijo, čim več takih.” Roman

“Hvala za to pobudo! Vsako leto je vedno znova, a je zelo potrebno. Ko mi nekdo ponuja alkohol, mu povem, da sem 40 dni brez alkohola. Doživel sem, da so mi spet in spet ponujali alkohol. In tako vidim, da je alkoholikom težko ohranjati abstinenco. Zato kar korajžno naprej.” Janez

“Sodelujem zaradi sočustvovanja z vsemi, ki se spopadajo s to težko odvisnostjo. Kot svojka sem bila tudi sama del tega procesa.”

“V akciji sodelujem, ker želim izkazati podporo družinam in posameznikom, ki trpijo zaradi alkohola. Trenutke brez alkohola preživljam popolnoma enako, le da javnost ozaveščam o svoji odločitvi in veliko znancev se je prav tako pridružilo tej akciji. Pohvalno!”

“Sodelujem, ker pri štiridesetih se  je življenje začelo vrteti okrog alkohola! Vsaka večerja, zabava, družabnost, dosežen cilj v službi, sprostitev je postala izgovor za kozarček ali pivo več, še več, preveč … Po drugi strani pa se športno udejstvujem, pazim na zdravo prehrano in razlagam ta malim, kako je alkohol škodljiv… “Nesmiselno. To ni sprejemljivo in niti vzgled za družino. Dovolj je tega. Akcija!” in po dveh tednih se počutim svež (tudi moralno) in poln energije!”

“Sodelujem že vsa leta in tudi letos. Počutim se super.”

“Trenutke brez alkohola preživljam v krogu družine, v naravi in s prijatelji ob rekreaciji.”

“Nisem vernik in ne sodelujem v akciji zaradi tega. Je lepa spodbuda, da saj v tem času izkusimo 0,0 alkohola. Vse se da delati z užitkom tudi brez njega.” Siniša

“Sodelujem v akciji, ker sem proti alkoholu in drugim drogam… Zato je več razlogov: nasilje v družinah, alkohol za volanom oz. na cesti, itd.
Dneve brez alkohola preživljam normalno… delam, počivam, se družim s prijatelji itd. itd…”

“Sodelujem pri akciji, predvsem zaradi tega, ker so bili tudi pri naših sorodnikih hude težave z alkoholom. Sama osebno nikoli nisem bila kaj dosti v povezavi z alkoholom, ker v da je na svetu veliko drugih stvari ki ti lahko prinesejo nasmeh na obraz :)”

“To sem naredil prvič v življenju v dogovoru s partnerico. Ker tudi sicer ne popijem veliko, pogrešam samo kozarec dobrega vina ob kosilu.”

“Sodelujem, ker se mi zdi super ideja.”

“V alkoholu ni rešitve za zdravje kakor tudi za vse nastale težave v vsakdanjem življenju.”

“Super je sodelovati in zmagati. Pozdravljam akcijo 40 dni brez alkohola.”

“Zakaj sodelujem? Da se očistim, postim od alkohola in duševno. Tega bom nadomestil z več hoje  in pohodi.”

“Sodelujem zato, ker vem, koliko gorja povzroči lahko alkohol – ampak ne sam alkohol kot alkohol, temveč prekomerno uživanje le tega.  Zato, alkohol – ne hvala!”

“Akciji se pridružujem že 8 leto zaradi solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkoholizma.”

“Zaradi solidarnosti s tistimi, ki trpijo zaradi alkohola, hkrati pa lahko v tem času preverim sama sebe.”

“Ne rabiš alkohola, da se lahko zabavaš.”

“Sin je na zdravljenju, zato sem se odločila za sodelovanje v akciji.”

“Vprašanje “zakaj” je popolnoma brezveze. Vsak, prav vsak, bi moral biti vsaj na takšnem nivoju, da si tega vprašanja sploh ne bi zastavljal, ker bi to moralo biti jasno vsakemu vozniku.”

“Alkohol – občasna prekomerna zloraba v stiskah, mi je skoraj popolnoma uničil življenje, izguba zaposlitve in razpad družine. Trenutno živim sam z vsemi težavami in se borim proti propadu, iščem nov smisel življenja.” Vojko

“Podpiram akcijo!”

“Želim se pridružiti akciji in v njej aktivno sodelovati. Vem, kakšno gorje povzroča alkoholizem, zato se pridružujem tej humanitarni akciji. Želim čim več oglaševanja in opozarjanja, da akcija poteka.”

“Sodelujem prvič … Podpiram in sočustvujem z ljudmi in družinami, ki trpijo zaradi alkohola.”

“Sodelujem zaradi tega, da se ne bi vsi drugi tako opijali od alkohola za pustovanje kot jaz.”

“Praznik je lahko praznik tudi brez trkanja s kozarci. Pravzaprav celo bolj.”

“Ker alkohol enostavno ni potreben za boljše počutje. :)”

“Čeprav ne pijem alkohola vsak dan, bi rad preizkusil sam sebe. Všeč so mi takšne akcije.”

“Podpiram prijatelja, ki se pravkar zdravi zaradi odvisnosti od alkohola.”

“Prvič tudi uradno sodelujem ;)”

“Prvič bom zavestno opustil alkohol za 40 dni, čeprav nimam z alkoholom nobenih težav. Gre mi bolj za ene vrste izziv.”

“Ker sem že veliko let popoln abstinent sporočam vsem, da s tem ko se odpovedo alkoholu ne izgubijo prav nič, ampak velikoooo pridobijo … !!!!”

“Pridružujem se akciji iz spoštovanja do tistih, ki so se odločili za zdravljenje od odvisnosti in se uprli alkoholu.”

“Glede na to, da se veliko družimo in je v naši navadi, da zraven skoraj vedno spijemo kozarec ali dva, sem se odločil, da bom tudi jaz sodeloval v akciji 40 dni brez alkohola.”

“Ker že 20 let abstiniram se bom odpovedal dodanemu sladkorju in sladkarijam. Pa si bom naložil še vsak dan kakšno dobro delo z namenom solidarnosti z ljudmi, ki trpijo zaradi alkoholizma.”

“Podpiram to akcijo kajti nekoč sem sam bil tudi odvisnik od alkohola.”

“Sodelovati želim, ker vidim preveč slabih vplivov, ki jih ima alkohol. Sama sem živela v taki družini kot otrok in sedaj se isto nadaljuje z mojim možem. Brez težav bom zdržala brez alkohola, kajti želim biti zgled še komu.”

“Meni kar paše,okolici in domačim pa verjetno malo manj.”

“Z veseljem se pridružujem akciji! Žal se premalo zavedamo: “Da je alkohol eden glavnih dejavnikov tveganja za kronične bolezni, poškodbe in nasilje. Vsak dan je zaradi alkohola v bolnišnico sprejetih 10 oseb. Vsako leto zaradi bolezni, ki so neposredno povezane z uživanjem alkohola, v povprečju umre 650 oseb. Približno 10 % vseh prometnih nesreč v Sloveniji povzročijo alkoholizirane osebe. V letu 2015 je zaradi alkohola v prometu umrlo kar 36 oseb, kar predstavlja tretjino nesreč s smrtnim izidom. Pri tem je izredno visoka povprečna alkoholiziranost voznikov povzročiteljev prometnih nesreč,saj presega 1,45 promila. Vedno več mladih se z alkoholom sreča že pred 13. letom. Najpogosteje ga dobijo doma in pri prijateljih. S številkami pa ni mogoče izmeriti stisk v družinah, ki se srečujejo z alkoholizmom.”
To je žalostno…. Nisem za noben ekstrem in skrajnost, tako, da zagovarjam zmernost, npr. na zabavi ob hrani kak kozarček, rojstni dan, itd. t.i. kultura pitja. Za volan pa zagotovo z 0.0 promila!!! Srečno!”

“Hočem nekaj zase narediti, se očistiti.” I.

“Že 10 leto.”

Sodelujem!”

“Letos bom prvič sodelovala v akciji 40 dni brez alkohola. Vem, da mi bo uspelo! V podporo sebi in vsem ljudem… TREZNI ZA VOLAN.” A.

“Sodelujem prvič, a nikoli ni prepozno začeti.” Nataša

“Letos je bo pestro zato se pridružujem prvič. Tudi zaradi alkohola v družini. Imamo kar nekaj sorodnikov alkoholikov tako da se pridružujem, zaradi zdravja in solidarnosti do drugih družin katere imajo nekoga v družini odvisnega od alkohola.” Nina

“Super akcija! Podpiram.” Urko

Kaj o akciji menijo znani Slovenci in Slovenke? >

V letu 2016

“Super akcija, sodelujem 3. leto in pozivam vse, naj se pridružijo, če ne za 40 dni pa vsaj za kak 1 teden, vsak trud šteje ;)” Katarina

“Prekomerno pitje alkohola uničuje resnico in pelje v konflikt ter nerazumevanje v družini. Želim vsem veliko sreče v akciji!” Alen

“Sodelujem.” Jerneja

“Sem prvič tukaj in…bi naseljeval…” Manuel

“Malenkost čeprav me vsi čudno gledajo.” Evgen

“Akciji se pridružujem iz solidarnosti, podpore, skrbi za zdravje in za zgled. Odločitve krojijo našo usodo. Tudi NE, hvala je lahko dobra odločitev.” Mojca

“Kot osebno postno odpoved sem prakticirala še v letih, ko to ni bila javna akcija. kot preizkus same sebe. Zadnja leta pa kot dar za znance, moža prijateljice ki zelo trpijo zaradi alkohola. Hvala Bogu, je eden teh tudi z vso skrbjo žene, zadnji 2 leti abstiniral…” Irma

“Pozdravljam akcijo! Po sreči sem odnesla brez posledic, ko se je vame zaletel na avtocesti popolnoma pijani voznik, samo upam da se je česa naučil. Sama ne pijem, ker želim sebe in svoja dejanja imeti pod nadzorom in ne želim, da bi morala kdaj kaj obžalovati, saj je življenje prekratko za to.” Jasmina

“Zdržte! še malo. Vsak dan manj pogrešam alkohol!!” Matjaž

“Ker mi je že zoprno skoraj vsak dan popoldne do 4 pive spiti”.  Bojan

“To bi lahko postal način življenja vseh nas, za kar bi pa morali povsem spremeniti miselnost družbe in si na novo osmisliti življenje v zavedanju da nismo samo fizična bitja, temveč smo veliko več, to pa bomo dosegli tako, da se ponovno vrnemo sami k sebi oziroma v sebe in tako začutimo sebe in zaživimo življenje!” Frenk

“Že več kot 10 let sem brez alkohola 182,5 dni na leto, nato pa zelo malo.” Zdravko

“Tudi brez alkohola je lepo in sproščeno…” Miha

“Da vidim če mi bo uspelo držati svojo obljubo.”  Jožef

“I’m in?” Jure

“Povsem slučajno sem pridružena akciji 40 dni brez alkohola, ker vem, da sem ga nazadnje zaužila 3. januarja letos. A mi ni problem vztrajati še do 26. marca, ko se akcija zaključi. (Upam, da je to dovolj dober argument sebi, da nisem alkoholik.) Tisto, kar me že vrsto let bega, pa je nepripravljenost tako družbe kakor tudi stroke za spremembo slovenskih ‘kulturnih’ navad – bolje: razvad. Denimo glede obnavljanja vinogradov, rednega vzdrževanja obstoječih, uvajanja novih… ni nobenega problema, celo nekakšna nepovratna sredstva iz EU subvencij so kmetje prejemali za prej našteto. Tako pa nisem še nikjer zasledila možnosti prejema subvencij za ‘prestrukturiranje’ vinogradov v ‘grozdnograde’, v katerih bi pridelovali nefermentiran grozdni sok kot sortne sokove naših avtohtonih trt: rebula sok, teranov sok, janževčev sok, šiponov sok … (brez vsebnosti alkohola). Morda bi pa Slovenija tudi s tem zaslovela kot edinstvena dežela oz. država z zdravo prehrano in pijačo, ki bi se s tem odlikovala, da o samooskrbi sploh ne govorimo. Pa tudi država bi imela mnogo manj stroškov z zdravljenjem alkoholizma, psihiatri pa mnogo manj dela s tovrstno razvado mnogih Slovencev in Slovenk. Ali pa je prav v tem problem? – Da se ne izgubi ‘predmetov in subjektov’ dela…?” Ida

“Bilo je šele nekaj let nazaj, ko je bil moj življenjski sopotnik odvisen od alkohola. Česa takšnega nisem še nikoli prej doživela, trpljenja ki ga je povzročal sebi in meni, nikoli ne bom pozabila. Sedaj mineva četrto leto, odkar je popolnoma opustil alkohol. Akcijo podpiram, saj vem koliko trpljenja povzroča alkohol. Sem v mislih z vsemi ljudmi, ki imajo težave in jim iz srca želim, da bodo tudi oni stopili ven iz začaranega kroga in imeli moč, da stopijo na novo, boljšo življenjsko pot.
Takšnih akcij bi morali imeti še več!” Petra

“…v imenu vseh mojih najbližjih in najožjih, ki jih ni malo in so že pokojni zaradi posledic alkoholizma (tudi v prometni nesreči). Jutri je nov dan!” Alenka

“Alkohol pušča za seboj hujše posledice, kot pa se jih zavedamo oziroma smo jih pripravljeni priznati”. Cecilija

“Sodelujem že 5 ali 6 let, drugače pa rad spijem deci dva dobrega vina.” Velimir

“Sodelujem, ker vem, kakšno nesrečo in trpljenje lahko povzroči alkohol.” Ines

“Upam si!” Janez

“Pozdravljam akcijo. Večkrat letno bi jo morali organizirati. Propagirati bolj zdrave sadne pijače, omogočiti realno ceno. Saj je nedopustno, da je v lokalih cena brezalkoholne pijače enaka ceni alkoholne.” Marjana

“Na Valentinovo 2016 je minilo 30 let odkar sem doživel prometno nesrečo – vinjen voznik – posledica štirje zlomi. Oprostil sem mu! Za volanom bodi trezen!!!” Dani

“V akciji sodelujem od Pepelnične srede. Prijavljam se danes, ker sem šele sedaj našel stran za akcijo. Na ta način je želim podpreti. Upam, da se bo akciji pridružilo čim več ljudi. Jaz jih spodbujam, čeprav se je akcija že začela. Namreč, nikoli ni prepozno.” Siniša

“Majhen prispevek za razumevanje v družini.” Božidar

“Če se mi ne bo lahko zdržati 40 dni brez alkohola, vem, da imam problem ;).” Peter

“Se splača. Dobro delo rodi drugo dobro delo, to se ponavlja.” Drago

“Vsi člani društva, ki smo sicer že popolni abstinenti v programu zdravljenja odvisnosti od alkohola podpiramo akcijo in seveda želimo, da ljudje ugotovijo svoja napačna ravnanja (ko piješ, ne vozi ipd.) ter odstopajo od aktivnosti pod vplivom alkohola, ki lahko povzročijo lastno trpljenje in trpljenje drugih v vseh ozirih.” Milan Osterc, predsednik Društva za zdravo življenje Nova pot Radenci

“Iskrenosti, ljubezni, spoštovanju, do sebe in drugih, odprete vrata in jim omogočite prosto pot na potovanju skozi življenje najbolj pristno in uspešno le brez alkohola!” Mia

“Vašo akcijo podpiram in se z lahkoto odpovedujem alkoholu. Zakaj pa imate v emblemu zvonček? Ali veste, da zvončku ne škodi zmrzal, ker je v njem neke vrste alkohol, ki preprečuje zmrzal in zato celice ne popokajo. Zvonček je pravi “mali alkoholik”, zato nas kljub nihajočim temperaturam razveseljuje v vrtu (letos) že precej dni.” Neta

“Zato ker lahko znova vidim svet barvno ;)” Gorazd

“Sama osebno nimam težav z alkoholom, saj ga ne uživam. Akciji se pridružujem iz solidarnosti do drugih, ki zaradi prekomerne uporabe alkohola trpijo; naj bo to tisti ki pije ali pa njegova družina in prijatelji.
Sama sem zaradi alkohola izgubila ne samo moža, temveč tudi najboljšega prijatelja….” Petra

“Z močno voljo je mogoče vse.” Maksimilijan

“Hvaležna sem za pobudo 40 dni brez alkohola. To je za nekoga sicer malenkostna odpoved v postnem času, za drugega pa je že lahko napor. Tudi izven postnega časa sem za zmerno uživanje alkohola, nikakor pa ne za volanom.” Dana

“Sodelujem že več let in vabim še ostale.” Tatjana

“Podpiram akcijo in sem solidarna z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola.” Milojka

“Zato ker je alkohol sredstvo za izognitev problem, kar vodi v nesrečno življenje, ker se ne spopadeš s problemi, ki so v tebi in jih ne rešuješ.” Oliver

“Vsako leto odkar akcija poteka, se pridružujem temu projektu, saj je to navsezadnje tudi test, če morda le nisem odvisna! <3” Bogdana

“Če bi vedeli, koliko hudega starši s pretiranim pitjem alkohola naredijo svojim otrokom – ga odgovorni starši ne bi niti pogledali!!! Pijan se zvrneš, trezen pa v pravo smer obrneš. Čestitke za akcijo!!” Iva

“Alkohol je droga in potihoma ubija vse okoli nas, jemlje nam najdražje. Mi pa ne znamo pomagati ker nas je sram. NAPAKA. Pomagajmo takoj ,ker če čakamo je žal lahko vse prepozno.” Branka

“Za zdravje kozarec dobrega vina pri kosilu, zato pa najmanj dva litra vode na dan.” Danica

“Ko prenehaš z alkoholom šele vidiš kaj alkohol je.” Miran

“Tudi dnevi brez alkohola so lahko zabavni!” Simona

“40 dni brez alkohola. Za nase zdravje in zdravje naših bližnjih.” Danijel

“Alkohol uničuje družine in življenja vas in ljudi okoli vas.” Zoran

“Če si v dilemi, vklopi razum in pomisli na duševne stiske otrok v družinah, kjer vlada alkohol in na otroke, ki so zaradi posledic prometnih nesreč postali sirote.” Sebastjan

“Kar tako naprej… naj se širi 40 dni brez alkohola.” Andreja

“Z veseljem se pridružujem tej akciji!” Jana

“že enajsto leto za vse tiste, ki jim alkohol povzroča hudo stisko.” Peter

“Vredu oz. dobra akcija.” Janez

“Sem ZA.” Anita

“Hvala za akcijo!” Tomaž

“Zmogli bomo :)” Maja

“Podpiram! 10.2. Do 21.3.” Damijan

“Akciji se pridružujem že od samega začetka, običajno jo potem podaljšam na 80, 100, 120…” Vencelj

“Podpiram akcijo.” Iztok

“Brez alkohola, brez skrbi…” Darja


Delite med prijatelje

Video

Iskalnik

Mediji, ki podpirajo akcijo

 • Kako kalorične so alkoholne pijače? ZELO!
  Vsem nam je znano, da alkohol škodi zdravju in ima tudi druge številne negativne učinke (v prometu, v družini). Škoda, ki jo ima država zaradi posledic popitega alkohola, zagotovo presega koristi, ki jih ima država od prodaje alkohola. Tudi v prehranskem smislu od pitja alkoholnih pijač nimamo ničesar dobrega. Ne vsebujejo hranljivih snovi, temveč so […]
  Andreja Verovšek
 • Alkohol vsako leto prizadene tisoče in tisoče ljudi
  Samo zaradi bolezni in stanj, ki so izključno povezani z alkoholom, ter prometnih nezgod, ki jih povzročijo alkoholizirani vozniki, vsako leto v Sloveniji v povprečju umre vsaj 1000 oseb. Alkohol pa pogosto vodi tudi v druge oblike nasilja. Zato je bila osrednja tema letošnje 4. nacionalne konference o alkoholni politiki, ki jo organizira Nacionalni inštitut […]
  Andreja Verovšek
 • Skupaj za bolj odgovoren odnos do pitja alkohola v slovenski družbi
  Na prvem skupnem srečanju izvajalcev pristopa SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) se je zbralo preko 400 sodelujočih, ki prihajajo iz 18 različnih lokalnih okolij po Sloveniji ter z različnih področij.
  Andreja Verovšek

Spremljajte nas

Arhiv