podelitev natečaj nagrade 2018

Nagradni literarni natečaj 2022: Smej se

Slovenska karitas vabi vse učence od 6. do 9. razreda slovenskih osnovnih šol in srednješolce, da s svojimi razmišljanji in izdelki prispevajo k uresničevanju življenjskega sloga brez alkohola. Sodelujejo lahko s samostojno avtorsko vsebino v slovenskem jeziku, namenjeno sovrstnikom: PESEM, ZGODBA, ESEJ ali STRIP.

Akcija 40 dni brez alkohola 2022 se je začela

Akcija 40 dni brez alkohola poteka že sedemnajstič, tokrat pod nosilnim geslom ’Smej se’. Z akcijo organizatorji opozarjajo, da prekomerno uživanje alkohola v Sloveniji povzroča veliko stisk v naših družina zaradi skrhanih odnosov, nasilja, prometnih nesreč in bolezni. Zato velja povabilo k odgovornemu ravnanju pri odnosu do alkohola bodisi doma, na cesti, pri delu v službi in v družbi. In seveda povabilo k 40 dnevni odpovedi alkoholu v znamenje solidarnosti z vsem, ki trpijo zaradi alkohola.

Vabilo na novinarsko konferenco – 2. 3. 2022

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 2. marca 2022, ob 11.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani. Za vstop ni omejitev. Neposredni prenos bo tudi v živo preko spletne strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Nagradni literarni natečaj 2021: Moja poteza

Slovenska karitas je v povezavi s preventivno akcijo 40 dni brez alkohola v sodelovanju z Javno agencijo za varnost prometa in Zavoda Med.Over.Net pripravila peti nagradni literarni natečaj. Natečaj je potekal od 17. februarja in se je zaključil 23. aprila 2021. Strokovna komisija je pregledala in ocenila vse prejete izdelke literarnega natečaja.