O akciji

Akcija 40 dni brez alkohola je bila idejno zasnovana leta 2005 in je nastala kot posledica ustvarjalnega razmišljanja dveh entuziastičnih, za družbene stiske občutljivih in velikopoteznih posameznikov. Razvoj pobude je prevzela Slovenska Karitas in k razvoju projekta povabila Zavod Med.Over.Net. Ko se je leto kasneje pridružila še Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, je akcija stekla in poteka tradicionalno vsako leto.

O organizatorjih

Slovenska Karitas

Karitas v Sloveniji uresničuje socialno poslanstvo Cerkve s tem, da pomaga vsakemu človeku v stiski, zagovarja revne, zapostavljene in obrobne preko karitativnih in socialnih organizacij.

Kontaktna oseba: Saša Eržen, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected]Karitas.si

Zavod Med.Over.Net

Zavod Med.Over.Net skrbi za delovanje brezplačnih, anonimnih in ljudem dostopnih nasvetov specialistov zdravnikov in drugih svetovalcev v več kot 200 različnih spletnih forumih portala Med.Over.Net.

Kontaktna oseba: Andreja Verovšek, tel. 040/464 – 340, e-naslov: [email protected]Med.Over.Net

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa – Direkcija RS za ceste – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije opravlja naloge na področju preventivne in vzgojno-izobraževalne dejavnosti, povezane z varnostjo v cestnem prometu.

Kontaktna oseba: Mateja Markl, tel. 01/400–88–70, e-naslov: [email protected]AVP

Novinarska konferenca 40 dni brez alkohola

Na sliki od leve: Miha Deželak, Nataša Sorko, Igor Velov, Andreja Verovšek, Tjaša Kolenc Filipčič, Janez Sušnik in Imre Jerebic (l. 2016)

 


Delite med prijatelje

Video

Iskalnik

Mediji, ki podpirajo akcijo

 • Kako kalorične so alkoholne pijače? ZELO!
  Vsem nam je znano, da alkohol škodi zdravju in ima tudi druge številne negativne učinke (v prometu, v družini). Škoda, ki jo ima država zaradi posledic popitega alkohola, zagotovo presega koristi, ki jih ima država od prodaje alkohola. Tudi v prehranskem smislu od pitja alkoholnih pijač nimamo ničesar dobrega. Ne vsebujejo hranljivih snovi, temveč so […]
  Andreja Verovšek
 • Alkohol vsako leto prizadene tisoče in tisoče ljudi
  Samo zaradi bolezni in stanj, ki so izključno povezani z alkoholom, ter prometnih nezgod, ki jih povzročijo alkoholizirani vozniki, vsako leto v Sloveniji v povprečju umre vsaj 1000 oseb. Alkohol pa pogosto vodi tudi v druge oblike nasilja. Zato je bila osrednja tema letošnje 4. nacionalne konference o alkoholni politiki, ki jo organizira Nacionalni inštitut […]
  Andreja Verovšek
 • Skupaj za bolj odgovoren odnos do pitja alkohola v slovenski družbi
  Na prvem skupnem srečanju izvajalcev pristopa SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) se je zbralo preko 400 sodelujočih, ki prihajajo iz 18 različnih lokalnih okolij po Sloveniji ter z različnih področij.
  Andreja Verovšek

Spremljajte nas

Arhiv