Vabilo na Dan brez alkohola: Letos razbijamo mite o alkoholu

Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne, s katero so na NIJZ začeli v okviru projekta SOPA. Na ta dan želijo odpreti pogovor o zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu in ponuditi oporo pri opuščanju nezdravega življenjskega sloga.

Na dogodkih in stojnicah, ki jih pripravljajo, bodo obiskovalci izvedeli več o tem, kakšna je problematika pitja alkohola v slovenski družbi, kako lahko vzpostavimo odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči, na katere se lahko obrnejo po podporo v svoji regiji. Podrobneje bomo predstavili tudi naše aktivnosti in delavnice, ki jih izvajamo v zdravstvenih domovih po Sloveniji, konkretneje v zdravstveno vzgojnih centrih in centrih za krepitev zdravja.

To so brezplačna svetovanja za namen podpore pri opuščanju tveganega in škodljivega pitja alkohola in delavnice Zdravi odnosi, ki so prav tako brezplačno dostopne v omenjenih centrih, vsakemu odraslemu posamezniku, ki bi želel pobližje pogledati in poskrbeti za svoje odnose z drugimi in za odnos do sebe.

Na nekaterih dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki centrov za krepitev zdravja in zdravstveno vzgojnih centrov, policije in predstavniki različnih društev, ki bodo skrbeli za dejavnosti na stojnicah. Pri širjenju naših sporočil sodelujemo tudi z lokalnimi oz. regijskimi radijskimi postajami in ostalimi mediji ter občinami oz. lokalno skupnostjo.

Koledar dogodkov Dan brez alkohola:

  • 5. 4. 2023 sreda 15-18h DBA Izola, »Lonka« Sončno nabrežje
  • 5. 4. 2023 sreda 10h-13h DBA Murska Sobota, drevored Martina Luthra Murska Sobota
  • 6. 4. 2023 četrtek NM (strokovno)
  • 12. 4. 2023 sreda 9h-14h CE (strokovno) dvorana Gimnazijka na I. gimnaziji v Celju
  • 12. 4. 2023 sreda 10-13h Lenart, pred ZD Lenart
  • 15. 4. 2023 sobota 11-13h Ravne na Koroškem (Dan za spremembe), Mestna tržnica Ravne

Podrobneje na: https://www.sopa.si/dan-brez-alkohola-letos-razbijamo-mite-o-alkoholu/