Novinarska konferenca: sreda, 17. 2. 2021 ob 11.00 v živo

Prenos v živo

Vabimo vas na novinarsko konferenco1, ki bo v sredo, 17. februarja 2021, ob 11.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani in si jo boste lahko v živo ogledali na strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Na dogodku bomo uradno začeli akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala do 3. 4. 2021 in nagovarja z geslom »Moja poteza«. Predstavili bomo akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe.

Govorniki:

  • Peter Tomažič, generalni tajnik, Slovenska karitas
  • dr. Mateja Markl, univ. dipl. psih., področna sekretarka
  • Karmen Henigsman, Nacionalni inštitut za javno zdravje, projekt SOPA
  • Andreja Verovšek, koordinatorka akcije
  • Laura Unuk, šahovska velemojstrica, ambasadorka

Z nami bodo zdravljeni alkoholiki in predstavniki sodelujočih organizacij, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa in Med.Over.Net že šestnasto leto spodbuja k preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi NIJZ – projekt SOPA, Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo za urejeno življenje – ABSTINENT, Skupnost centrov za socialno delo in Šahovska zveza Slovenije.

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, Andreja Verovšek, tel. 040 464 340, [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, 01 478 88 68, [email protected]
NIJZ, projekt SOPA, Ana Štruc, 040 838 628, [email protected]