Vabilo na novinarsko konferenco – 2. 3. 2022

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 2. marca 2022, ob 11.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani. Za vstop ni omejitev. Neposredni prenos bo tudi v živo preko spletne strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Z dogodkom bomo uradno začeli z akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od 3. marca do aprila 2022.

S soorganizatorji akcije 40 dni brez alkohola bomo predstavili akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bosta tudi ambasadorja akcije Uroš Kuzman in Aleš Novak, stand up komika. Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ že sedemnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici – www.NALIJEM.SI), društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo »Up« in kot letošnji gost – Zveza kulturnih društev Slovenije.

Kontaktne osebe:
Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]
Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, tel.: 01 478 88 68, [email protected]
Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]