Vabilo na novinarsko konferenco

Ob začetku akcije 40 dni brez alkohola vas v sredo, 1. marca 2017, ob 11.30, vabimo na novinarsko konferenco v galerijo Družine, na Krekovem trgu 1.

Na njej bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo pod naslovom »Izberi prav. Bodi z mano.« potekala od srede, 1. marca, do sobote, 15. aprila 2017.

Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa – sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net že dvanajsto leto spodbuja k preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Zavod Vse bo v redu, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društvo Žarek upanja. Kot gost v akciji bo letos sodelovala Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas, bo predstavil vsebino in potek letošnje preventivne akcije,
  • Dr. Mateja Markl, Javna agencija za varnost v prometu, Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, bo spregovorila o posledicah prometnih nesreč zaradi alkohola in predstavila preventivne aktivnosti,
  • Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net, bo spregovorila o možnostih vključevanja v akcijo preko socialnih omrežij in o povabilu znanim Slovencem,
  • Friderik Miro Lapanja, predsednik Zveze klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, bo predstavil delovanje zveze ter vlogo svojcev, družine in prijateljev pri odločitvi alkoholika za življenje brez alkohola,
  • Blaž Švab, član ansambla Modrijani, in letošnji ambasador akcije, bo spregovoril o odločitvi k pridružitvi akciji 40 dni brez alkohola, o vidiku solidarnosti do otrok alkoholikov ter kaj je njegova izbira namesto alkohola.

Za novinarska vprašanja bo med nami tudi zakonski par z izkušnjo zdravljenja alkoholizma v družini ter zdravljeni alkoholiki iz programa Vrtnica (program Karitas namenjen socialni rehabilitaciji oseb s težavami z odvisnostjo od alkohola).

Kontaktne osebe organizatorjev:

Slovenska karitas, Saša Eržen, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, Mateja Markl, tel. 01/400–88–70,
e-naslov: [email protected]
Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 040/464 – 340, e-naslov: [email protected]