Vabilo na novinarsko konferenco akcije 40 dni brez alkohola

novinarska konferenca 40 dni brez alkohola

40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 22. februarja 2023, ob 10.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani. Neposredni prenos bo tudi preko spletne strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Z dogodkom bomo uradno začeli z akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od 22. februarja do 8. aprila 2023. V tem času nas bo nagovarjalo geslo »Beseda zdravi«. 

Predstavili bomo akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bosta tudi ambasadorja akcije Nika Rozman in Nik Škrlec, igralca in voditelja TV oddaj. Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Govorci na konferenci:

  • Nika Rozman in Nik Škrlecigralca in TV voditelja bosta govorila o svoji priključitvi akciji in spodbudi drugim.
  • Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas, bo predstavil vsebinski poudarek in potek letošnje preventivne akcije.
  • mag. Simona Felser, v.d. direktorja Javne agencije RS za varnost prometa, bo predstavil problematiko alkohola v prometu s poudrkom, kjer so vključeni svojci, otroci alkoholikov.
  • Andreja Verovšek, Zavod Med.Over.Net, stiske svojcev alkoholikov, kdaj, kako in zakaj poiščite pomoč zase.
  • Karmen Henigsman, Nacionalni inštitut za javno zdravje, bo predstavila alkoholno problematiko v Sloveniji in nekatere vire pomoči.

Več informacij:
Predstavitev organizatorjev
Predstavitev sodelujočih organizacij

Slovenska karitas s soorganizatorji Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ že osemnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo UP in letos tudi Društvo Nacoa.

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]
Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa,tel.: 01 478 88 68, [email protected]
Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]