Vabilo na novinarsko konferenco

Vabimo vas na novinarsko konferenco ob pričetku preventivne akcije 40 dni brez alkohola. Novinarska konferenca bo V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 5. marca 2014, ob 11.00. Predstavili bomo letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo trajala od 5. marca do 19. aprila 2014.

40-dni-2012-novinarska

Slovenska karitas z soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa – svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. že deveto leto spodbuja k preventivni akciji z namenom izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola v Sloveniji ter spodbuditi širšo javnost k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola.

Akcija poteka tudi ob sodelovanju Zavoda Varna pot in Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društva Žarek upanja.

V smislu letošnjega poudarka »Ali si upaš?« kot gost v akciji sodeluje Gorska reševalna zveza Slovenije.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu na Slovenski karitas Mojca Kepic, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected] .