Vabilo na tiskovno konferenco

Vabljeni na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcije 40 dni brez alkohola

V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 10. februarja 2016, ob 11.30 novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo pod naslovom »Vsak dan je nov začetek!« potekala od srede, 10. februarja, do sobote, 26. marca 2016.

Slovenska karitas, Javna agencija RS za varnost prometa – sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavod Med.Over.Net enajsto leto spodbujamo k preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici), društvo Žarek upanja in Zavod Vse bo v redu. Kot gost v akciji bo letos sodelovala Zveza društev upokojencev Slovenije.

Na novinarski konferenci bodo spregovorili:
Imre Jerebic s Slovenske karitas, bo predstavil vsebino in potek letošnaje preventivne akcije,
mag. Igor Velov, direktor Javne agencije za varnost v prometu, nam bo spregovoril o posledicah prometnih nesreč zaradi alkohola in predstavil preventivne aktivnosti,
Nataša Sorko iz društva Žarek upanja nam bo spregovorila o pomembnosti opolnomočenja svojcev alkoholikov,
Andreja Verovšek iz Zavoda Med.Over.Net bo spregovorila o možnostih vključevanja v akcijo preko socialnih omrežij in o povabilu znanim Slovencem,
Janez Sušnik, podpredsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) bo predstavil prizadevanja društev upokojencev za zdravo življenje starejših.

Za novinarska vprašanja bodo med nami tudi zdravljeni alkoholiki iz programa društva Žarek Upanja, svojci alkoholikov in predstavniki drugi sodelujočih organizacij.

Kontaktne osebe organizatorjev:
Slovenska karitas, Andreja Urh, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, Mateja Markl, tel. 01/400–88–70,
e-naslov: [email protected]
Zavod Med.Over.Net, Andreja Verovšek, tel. 040/464 – 340, e-naslov: [email protected]

Foto: RTV SLO