Zakaj Mercedes-Benz podpira 40 dni brez alkohola

Zakaj Mercedes-Benz podpira 40 dni brez alkohola

Category : O akciji

Vseslovenski akciji 40 dni brez alkohola se je letos pridružilo tudi Autocommerce z blagovno znamko Mercedes-Benz. Ker je alkohol med najpogostejšimi krivci za prometne nesreče, želijo poudariti vlogo odgovorne vožnje.

naslovka_anej

Letošnjo pobudo je podprlo tudi podjetje Autocommerce z blagovno znamko Mercedes-Benz. Znamka Mercedes-Benz letos praznuje 130 let izuma prvega avtomobila. Vse od tedaj sledi pionirskemu duhu in nenehni želji po inovacijah, ki spreminjajo avtomobilsko industrijo. Leta 1979 je prav Mercedes-Benz predstavil prvi sistem ABS, leta 1981 Airbag, leta 1994 sistem ESP in že nekaj let ponuja vozila, ki samodejno zavirajo v primeru nevarnosti, upoštevajo varnostno razdaljo, se celo izognejo nesreči. Vsa vozila Mercedes-Benz so serijsko opremljena s sistemom, ki voznika v primeru utrujenosti opozori na nujen počitek ali v primeru nevarnosti celo samodejno zavira, da tako prepreči nesrečo.

Kljub nenehnim izboljšavam in velikanskem napredku je voznik tisti, ki upravlja vozilo in ima v njem glavno vlogo. Podjetje Autocommerce tako sledi mednarodnim usmeritvam podjetja Mercedes-Benz in njihovem cilju »Accident free driving« oz. vožnji brez prometnih nesreč. Z delavnicami na temo varne vožnje in asistenčnih sistemov bodo tudi izobraževali voznike.

Anej Ferko: Bodimo odgovorni za volanom

Vse inovacije ter prizadevanja k vožnji brez prometnih nesreč se porušijo, ko za volan postavimo neodgovornega, pijanega voznika. Del mednarodne kampanje sta tudi prvaka formule 1 Lewis Hamilton in Niko Rosberg. Lewis Hamilton, svetovni prvak v formuli 1 je poudaril, da ima ničelno toleranco do alkohola za volanom.


Delite med prijatelje

Video

Iskalnik

Mediji, ki podpirajo akcijo

 • Alkohol vsako leto prizadene tisoče in tisoče ljudi
  Samo zaradi bolezni in stanj, ki so izključno povezani z alkoholom, ter prometnih nezgod, ki jih povzročijo alkoholizirani vozniki, vsako leto v Sloveniji v povprečju umre vsaj 1000 oseb. Alkohol pa pogosto vodi tudi v druge oblike nasilja. Zato je bila osrednja tema letošnje 4. nacionalne konference o alkoholni politiki, ki jo organizira Nacionalni inštitut […]
  Andreja Verovšek
 • Skupaj za bolj odgovoren odnos do pitja alkohola v slovenski družbi
  Na prvem skupnem srečanju izvajalcev pristopa SOPA (Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola) se je zbralo preko 400 sodelujočih, ki prihajajo iz 18 različnih lokalnih okolij po Sloveniji ter z različnih področij.
  Andreja Verovšek
 • Odrasli otroci alkoholikov: soočenje s preteklostjo, da bi preoblikovali prihodnost
  Večina odraslih otrok alkoholikov želi pozabiti svojo preteklost, saj odraščanje ob staršu alkoholiku pri posamezniku ustvari težave in vprašanja, ki lahko trajajo tudi celo življenje. Precej težav jim povzročajo rokovanje z ljubeznijo, ranljivost in odprti odnosi ter globoki in včasih popolnoma nerazumljivi čustveni boji, zaradi nezaupanja v starše ali skrbnike, zanesejo se lahko le sami […]
  Uredništvo

Spremljajte nas

Arhiv