Že sedmič 40 dni brez alkohola

Že sedmo leto zapored, smo organizatorji (Slovenska Karitas, Zavod Med.Over.Net ter Svet za preventivo in vzgojo v prometu, v sodelovanju z Zavodom Varna pot, Katedro za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani in Celjsko interdisciplinarno akcijsko skupino za varnost v cestnem prometu) pripravili preventivno akcijo 40 dni brez alkohola.

C3A13A7E-57A7-11E1-949A-199C65B94067Glavni namen akcije je opozoriti na posledice prekomernega uživanja alkohola ter izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja v družinah, nesreč v prometu in zaradi bolezni, ki so posledice alkohola ter spodbuditi ljudi k pravemu veselju in zabavi brez alkohola.

Akcija bo potekala med 22. februarjem in 7. aprilom 2012, z nosilnim sporočilom “ZA VEČ PRAVEGA VESELJA V NAŠIH DRUŽINAH”.

Vsako leto k sodelovanju povabimo tudi javne osebnosti, ki svojo podporo akciji izkazujejo s svojim zgledom. To je 40 dnevna odpoved alkoholu. Z omenjenim igrajo pomembno vlogo pri spreminjanju družbenih norm glede alkohola.

Vsak posameznik, družina, skupnost, društvo, združenje in organizacija, se lahko pridruži k akciji in v tem času ne uživa in ne ponuja alkohola. Simbolno je moč podpreti akcijo tudi s klikom na povezavo Pridruži se.

Grafična podoba, ki spremlja letošnjo akcijo sta zvončka na letaku (glej spodnjo prilogo v pdf obliki).

Vabimo vas, da se nam tudi letos pridružite in podprete to pomembno akcijo. Lahko boste sodelovali v skupnih prizadevanjih za zmanjšanje posledic prekomernega uživanja alkohola.